Strona główna » Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!

Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!

by Świnoujście w sieci

Sylwestrowy dip z awokado i miętą Idealny do krakersów i nachosów!

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Porcja: 1 miseczka
Czas: ok 15 minut
Poziom trudności: Łatwy

Składniki:
– dojrzale awokado 2 szt.
– Śmietana 12% (np. od OSM Piątnica) 4 łyżki
– sok z cytryny 1 łyżka
– świeża mięta 2 gałązki
– sól, pieprz i cukier do smaku

Wykonanie:
Awokado przekroić na pół, wydrążyć pestkę i łyżką wyciągnąć miąższ. Następnie w misce rozdrobnić wszystko dokładnie widelcem. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny i drobno posiekaną miętę. Na koniec przyprawić do smaku i wszystko razem wymieszać.
Rada: Jeśli twoje awokado jest twarde zmiksuj je przy pomocy blendera.

 

Ewelina Duchnik

Fit Babcia robi formę


eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci

Zobacz również

Leave a Comment

jeden × 4 =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Świnoujście w sieci

FREE
VIEW