VIII Szkolny Konkurs Gastronomiczny pod nazwą “Łosoś w wiosennym wydaniu”

 

4 kwietnia w auli szkoły odbył się VIII Szkolny Konkurs Gastronomiczny pod nazwą “Łosoś w wiosennym wydaniu”.
I miejsce zdobyła Adrianna Kapałka – Placki z kaszy gryczanej, pieczonym łososiem, sosem limonowo-szafranowym panierowanym topinamburem i kawiorem z czarnej porzeczki – CEZiT.
II miejsce zdobyła Patrycja Sowińska – Roladki z łososiem i kaszą jaglaną, sosem cytrynowym i glazurowanym tagiatelle z warzyw – CEZiT.
III miejsce zdobyła Justyna Szycko – Pieczony filet z łososia z kruszonką z pora podany z jajkiem poszetowym i porami w białym winie – ZSP w Nowogardzie.
Wyróżnienie jury zdobyła Kasjana Szysz – Pieczony łosoś w warzywnym ogrodzie – CEZiT.
Składamy podziękowania sponsorom konkursu – firmie Unity Line, hotelom: Amber Baltic, Cesarskie Ogrody, Hampton by Hilton i Trzy Wyspy oraz Interferie.