Strona główna » „Kuchenne rewelacje z tradycją”

„Kuchenne rewelacje z tradycją”

by Daniel SZYSZ

25 i 26 marca 2019 r. uczniowie klasy I oraz II TŻ i UG po raz kolejny mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach kulinarnych w ramach projektu „Kuchenne rewelacje z tradycją”, które odbywają się w Centrum Współpracy Międzynarodowej w Grodnie. Cotygodniowe zajęcia zgłębiają wiedzę kulinarną naszych uczniów a także pozwalają nabyć umiejętności pracy na nowoczesnym sprzęcie gastronomicznym.Tematem warsztatów była dziczyzna. Młodzież korzystając z wieloletniego doświadczenia szefów kuchni przygotowała carpaccio z sarniny, comber z sarny z kaszotto z marynowanymi burakami i sosem z owoców leśnych, zupę gulaszową z mięsa dzika, hamburgery z dziczyzny a także lekki deser pochodzący z kuchni włoskiej Panna Cottę ze świeżymi owocami leśnymi.

Oceń ten atrykuł
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)



Tunel w Świnoujściu w czasie ulewy, jak to wygląda w środku ? Film z tunelu po oberwaniu chmury


eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci

Zobacz również

Leave a Comment

dwanaście + dziesięć =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.