Koncerty, konkursy dla dzieci i dorosłych oraz wiele atrakcji czeka na wszystkich chętnych, którzy 14 września zdecydują się na odwiedzenie Kamienia Pomorskiego.

Z okazji 20 lecia Powiatu Kamieńskiego organizowana jest impreza, na której nie może zabraknąć i naszej Gminy.

W ramach obchodów przygotowujemy od godz. 12:00 stoisko, na którym zaprezentujemy Międzyzdroje i przeprowadzimy ankietę wśród turystów.

Od godz. 13:50 do 14:40 będziemy na scenie wraz z zespołem Pati Blues, który od wielu lat na międzyzdrojskiego promenadzie umila czas przybywającym do nas turystom.

Pati Blues, czyli Wiesława i Przemysław Dudkowiak ( Wiesia – akordeon, Przemysław – gitara i wokal ) wielu naszym gościom kojarzą się z Międzyzdrojami i wakacyjnym wypoczynkiem. Występują z nami bezpłatnie w ramach współpracy promocyjnej. Na scenie oprócz koncertu zespołu przewidziane są prowadzone przez nas konkursy z nagrodami. Pati Blues specjalnie na tę okazję na konkurs pt. „Jaka to melodia” przygotował płyty CD z nagranymi przez siebie autorskimi piosenkami.

Serdecznie zapraszamy!

Program imprezy Powiatowy Piknik Rodzinny
Godz. 10:00 – 14:00 – Turniej Piłki Nożnej dla dzieci w ramach projektu „Niech lekiem będzie sport” – boisku ze sztuczną nawierzchnią
Godz. 10:00 – 14:00 – XI Powiatowe Zawody Sportowo-Pożarnicze dla Jednostek Ochotniczych Straży Pożarnych Powiatu Kamieńskiego – główna płyta
Godz. 16 : 00 – 17 : 00 Zawody sportowe w ramach projektu „Niech lekiem będzie sport”
biegi 3-4 latków na dystansie 40 metrów
biegi 5-6 latków na dystansie 100 metrów
biegi 7-12 latków na dystansie 200 metrów
nordic walking na dystansie 4000 metrów (10 okrążeń po bieżni lekkoatletycznej)
biegi sztafetowe 4 x 100 metrów z balonem
rzut piłką lekarską na odległość

11:00 – 12:00 Próba zespołu RED LIPS

12:00 – 18:45 Prezentacja Gmin i Szkół

Główna Scena

12:00 – 12:20 – Gmina Świerzno (20 min.)
Stuchowianki (20 min.)

12:25 – 12:40 – Gmina Kamień Pomorski (ogólnie 30 min)
Zespół Relax (15 min)

12:45 – 13:00 – Gmina Golczewo
Stowarzyszenie Przyjaciół Ziemi Golczewskiej ,,Rozśpiewane Golczewo” (15 min)

13:05 – 13:20 – Gmina Dziwnów (15 min)
Zespół muzyczny ,,Szkwał” (15 min)

13:25 – 13:45 – Gmina Wolin (20 min)
Kapela Ostromice

13:50 – 14:40 Gmina Międzyzdroje (50 min)

13:50 – 14:05 Pati Blues (15 min)
14:05 – 14:25 Konkurs Gmina Międzyzdroje (20 min)
14:25 – 14:40 Pati Blues (15 min)

14:45 – 14:55 Liceum Ogólnokształcące im. Bolesława Krzywoustego w Kamieniu Pomorskim (10 min)

14:30 – 15:00 PŁYTA GŁÓWNA STADIONU
– zakończenie zawodów pożarniczych (wprowadzenie drużyn pożarniczych przez orkiestrę dętą Red Swing Low z Gryfic.
– Wręczenie nagród dla drużyn strażackich (wyprowadzenie drużyn strażackich przez orkiestrę i przejście orkiestry dętej na plac przed sceną zagranie 2 utworów)

Główna Scena

15:00 – 15:10 UROCZYSTE ROZPOCZĘCIE IMPREZY (przywitanie przez Pana starostę wszystkich gości)
15:10 – 15:40 Koncert orkiestry dętej z Gryfic RED SWING LOW (30 min)
15:45 – 16:30 Zespół Wokalny Klubu Marynarki Wojennej RIVIERA z Gdyni (45 min)
16:35 – 17:15 Grupa Teatralno Kabaretowa ,,Dystans” Gmina Golczewo (40 min)
17:20 – 17:30 Kasia Stryczek Gmina Kamień Pomorski (10 min)
17:30 – 17:45 Pokaz tańca Focus (15 min)
17:45 – 18:05 Pokaz sukien ślubnych (20 min)
18:10 – 18:25 Pokaz tańca Focus (15 min)
18:30 – 18:45 Zespół Tańca KEEP (15 min)
18:45 (15 min. montaż i próba) – 20:00 Specyficzni (75 – 80 min.)
20:00 – 21:00 + 10 -15 min Red Lips (60 min. + 10 – 15 min bis)
21:15 – 21:30 – Pokaz laserowy
21:35 – 22:30 + 10 – 15 min.– Maxel (60 min. + 10 – 15 min bis)
22:45 – 23:45 DJ MATI