Strona główna » Szkoleniu na pokładzie promu Polonia

Szkoleniu na pokładzie promu Polonia

by Świnoujście w sieci

W dniu 16.10.2018r. grupa uczniów z klasy II TŻ i UG wzięła udział w szkoleniu na pokładzie promu Polonia. Szkolenie prowadził Szef Kuchni Pan Rafał Babkiewicz oraz Pierwszy Kucharz Adam Kowalski. Tematem szkolenia było mięso wołowe, wieprzowe, drób i jagnięcina a także sosy gorące. Uczniowie zapoznali się z różnymi rodzajami mięs. Wysłuchali informacji na temat ich przechowywania i magazynowania. Poznali zasady obróbki wstępnej oraz przygotowania do produkcji. Wspólnie z kucharzami przygotowali przykładowe potrawy tj. hamburgery, steki i comber jagnięcy oraz sosy tj. holenderski i bearneński. Po sporządzeniu ww. potraw uczniowie mogli popróbować przygotowanych dań.

Fit Babcia robi formę


eswinoujscie w Google News - obserwuj nas - Świnoujście w sieci

Zobacz również

Leave a Comment

osiem + 14 =

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Świnoujście w sieci

FREE
VIEW