Strona główna » Oświadczenia majątkowe radnych i urzędników UM w Świnoujściu

Oświadczenia majątkowe radnych i urzędników UM w Świnoujściu

Poprosiliśmy służby prasowe prezydenta Świnoujścia  – o informację – gdzie – obywatele mogą znaleźć informacje o oświadczeniach majątkowych Urzędników UM i radnych – odpowiedź:

Termin składania oświadczeń majątkowych minął 30 kwietnia br. W związku z dniami wolnym od pracy, z okazji 1 Maja i Święta Konstytucji 3 Maja, trwa jeszcze skanowanie wszystkich oświadczeń, jakie napłynęły od radnych, pracowników urzędu miasta, dyrektorów szkół i jednostek samorządowych. Niektóre oświadczenia, wysłane pocztą, mogą dopiero wpłynąć.

Termin publikacji oświadczeń w Biuletynie Informacji Publicznej nie został określony przez ustawodawcę. Powinno to nastąpić bez zbędnej zwłoki. Przyjmuje się, iż jest to czas konieczny dla dotarcia przesyłek listowych z oświadczeniami, wykonania ich kopii i wprowadzenia informacji do BIP.

Do tego czasu, z oświadczeniami radnych, można się zapoznać w Biurze Rady Miasta Świnoujście, z oświadczeniami Zastępców Prezydenta Miasta – w Wydziale Organizacyjnym UM.

Natomiast oświadczenia Prezydenta i Przewodniczącego Rady Miasta zostały przesłane do Wojewody Zachodniopomorskiego i po sprawdzeniu również zostaną opublikowane w BIP.

Robert Karelus