Walne Zebranie Oddziału Świnoujście Obozu Narodowo-Radykalnego

7 listopada 2015 roku odbyło się Walne Zebranie Oddziału Świnoujście Obozu Narodowo-Radykalnego. Walne Zebranie Oddziału ma na celu wyłonienie Zarządu Oddziału na kolejny rok działalności.

Zebranie prowadził pochodzący ze Świnoujścia i nadal mieszkający w mieście kol. Tomasz Dorosz, w przeszłości koordynator Brygady Zachodniopomorskiej ONR, a obecnie Zastępca Kierownika Głównego ONR. Walne Zebranie wizytował także p.o. koordynatora Brygady Zachodniopomorskiej, kol. Bartosz Ramus. Prócz nich, w Sali Kameralnej Miejskiego Domu Kultury zgromadził się cały oddział wraz z niektórymi innymi działaczami lokalnej organizacji, jaką jest Narodowe Świnoujście, a także z zaproszonymi gośćmi ze Szczecina: kol. Agatą Wieczorek z Młodzieży Wszechpolskiej oraz kol. Bartłomiejem Ilcewiczem i kol. Tadeuszem Juchniewiczem z Okręgu Szczecin Związku Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych.

Po rozpoczęciu zebrania, dotychczasowy koordynator oddziału, kol. Michał Piskorz, sprawdził obecność. Kolejnym punktem zebrania był referat, który został wygłoszony przez kol. Bartosza Ramusa, obecnie kierującego zachodniopomorskimi strukturami ONR. Referat dotyczył podejścia do idei, a przede wszystkim Boga oraz Kościoła katolickiego. Następnie zostały poruszone sprawy organizacyjne, a przede wszystkim kol. Michał Piskorz wybrał na swojego następcę kol. Kamila Adamiaka, który będzie pełnił funkcję koordynatora oddziału przez następny rok. Kol. Kamil wybrał także Zarząd Oddziału. Zastępcą koordynatora został kol. Bartosz Michalski, sekretarzem kol. Michał Piskorz, a skarbnikiem kol. Marcin Smaga.

Bartosz Ramus poinformował także działaczy oddziału o zbliżającym się Zjeździe Brygady Zachodniopomorskiej, na której z kolei wybrany zostanie Zarząd oraz Rada Brygady. Po pominięciu punktów dotyczących minionych, przyszłych akcji oraz wolnych wniosków, zebranie zostało zakończone.

Narodowe Świnoujście